nieuws

Reddingsplan warenhuis V&D geslaagd, winkels blijven voorlopig open

V&D lijkt voorlopig te zijn gered van een faillissement. Het reddingsplan voor de winkelketen is geslaagd. Eigenaar Sun Capital, het bedrijf zelf, de banken en vastgoedeigenaren kwamen na langdurig overleg tot een akkoord.
V&D verkeert in zware financiële problemen en kon niet meer aan de betalingsverplichtingen doen. Door het nu gesloten akkoord, kan V&D uiterlijk midden deze week over voldoende geld beschikken om aan de verplichtingen te voldoen.
Het akkoord is het resultaat van een crisisoverleg in de afgelopen dagen met de eigenaren van winkelpanden, de banken, en de aandeelhouder. Voor nu is V&D gered. Voor de langere termijn ligt er een basisakkoord waarover de partijen nog verder moeten praten.
Alleen met de vakbonden werd geen akkoord bereikt. V&D wil met hen verder onderhandelen over lagere lonen. De bonden zijn blij dat V&D gered is, maar blijven zich verzetten tegen de loonkostenverlaging. Op 16 februari staat een geding gepland voor de rechtbank over het verlagen van de lonen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.