nieuws

Na eis van 10 jaar cel verdachten schietpartij Buxtehudestraat Zwolle vrijgesproken

Onderzoek ter plaatse vlak na de schietpartij
Onderzoek ter plaatse vlak na de schietpartij © RTV Oost
De rechtbank in Zwolle heeft drie verdachten van een wilde schietpartij in Zwolle vrijgesproken omdat het bewijs te mager is. Tegen de drie Zwollenaren waren celstraffen van 10 jaar geëist.
Bij de schietpartij in de Buxtehudestraat op 25 april vorig jaar raakte een man gewond aan zijn been. De man zou zijn opgewacht door een groep van ongeveer 15 mensen en door meerdere van hen zijn beschoten. De officier van justitie sprak twee weken geleden nog van een godswonder dat er geen doden waren gevallen bij de wild-west schietpartij. Er werden zeker 10 schoten afgevuurd op het slachtoffer.
Alle drie verdachten uit Zwolle ontkenden geschoten te hebben. Volgens de rechtbank is het bewijs te mager en valt niet uit te sluiten dat de getuigenverklaringen die werden afgelegd beïnvloed zijn door verhalen op straat. Ook was het slachtoffer wisselvallig in zijn verklaringen over de schutters. Eén van de drie mannen heeft wel een celstraf van acht maanden gekregen omdat er een voorraad harddrugs bij hem thuis werd gevonden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.