nieuws

Broer redt zusje uit drijfzand in Kampen

Pepijn Vreugdenhil (11) is de held van Het Onderdijks in Kampen. Afgelopen zondag redde hij zijn jongere zusje Nynke (6) toen ze in drijfzand was gezakt.
De broer en zus waren nietsvermoedend aan het spelen op een nabijgelegen stuk bouwgrond, toen ze beiden ineens wegzakten in de modder. Dankzij snel handelen van Pepijn wist hij zichzelf en zijn zusje in veiligheid te brengen. "Ik gooide snel mijn jas op het drijfzand, zodat ik meer grip had om eruit te komen. Toen dat was gelukt, ben ik heel snel naar huis gerend, want ik kon Nynke niet los krijgen."
Daar aangekomen kwamen vader, moeder en grote broer Vreugdenhil meteen in actie. Met hulp van een buurtbewoner is het uiteindelijk gelukt om Nynke uit het drijfzand te bevrijden. Het jonge meisje was erg geschrokken, maar maakt het inmiddels goed.
Moeder Ellen heeft na het incident meteen contact opgenomen met de wijkagent en de gemeente. Inmiddels heeft de verantwoordelijke aannemer hekken om het terrein geplaatst, zodat kinderen het niet meer kunnen betreden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.