nieuws

Raad: toch geen bouwmarkt op locatie Groenrijk in Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen
Gemeente Haaksbergen © TC Tubantia / Lars Smook
Er mag toch geen bouwmarkt komen op de locatie van tuincentrum Groenrijk aan de Goorsestraat in Haaksbergen. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond in een extra raadsvergadering besloten. De huidige locatie zou worden uitgebreid met een bouwmarkt en de Welkoop, die er inmiddels is geopend.
Het college van Haaksbergen kwam vorige week met een nieuw voorstel over het bestemmingsplan nadat de Raad van State in november vorig jaar had besloten dat de gemeente Haaksbergen haar huiswerk voor een deel opnieuw moest doen.

Geen ruimte voor bouwmarkt

De Raad van State vond dat onvoldoende duidelijk is gemaakt hoe de uitbreiding past in de regionale ontwikkeling en of door de uitbreiding op andere plekken geen leegstand ontstaat. Daarop besloot wethouder Peter van Vlaanderen om een second opinion aan te vragen van het eerste onderzoek.
Uit het onderzoek bleek dat een bouwmarkt niet is in te passen in het bestemmingsplan. Er mag alleen een nieuwe vergunning komen als er een andere bouwmarkt in Haaksbergen verdwijnt. De Welkoop en het tuincentrum zijn wel toegestaan, maar krijgen minder oppervlakte dan in het eerdere plan.

Geen derde onderzoek

Omdat de Raad van State op korte termijn antwoord wil hebben van de gemeente kwam de gemeenteraad maandagavond bijeen om het onderwerp te bespreken. De VVD zette vraagtekens bij de second opinion en vroeg zich af of die niet het beeld moest bevestigen van het eerste onderzoek. De wethouder wilde echter geen derde onderzoek uitvoeren.
Uiteindelijk werd het voorstel door een meerderheid van de raad aangenomen. Alleen de VVD en de GGH stemden tegen. De gemeente gaat beide onderzoeksrapporten samen met het nieuwe bestemmingsplan opsturen naar de Raad van State.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.