nieuws

Verdachte aangehouden voor inbraken in Overijssel na DNA-match

Aanhouding na DNA-match
Aanhouding na DNA-match © iStock
De politie heeft na een DNA-match een man opgepakt die wordt verdacht van inbraken in onder meer Overijssel. De inbraken werden in 2011 gepleegd.
De 34-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd vorige maand aangehouden. Hij wordt verdacht van twaalf inbraken in onder meer Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Lelystad en Alkmaar. Daarbij zijn laptops, tablets, sieraden en geld gestolen. In Wezep heeft de man vermoedelijk ingebroken in een vakantiehuisje, waar hij enige tijd verbleef. In het huisje is een deel van de buit teruggevonden.
De verdachte kwam in beeld nadat zijn DNA in Luxemburg werd herkend. Dankzij een internationaal aanhoudingsbevel kon hij in Oostenrijk aangehouden worden, waarna hij is overgedragen aan de politie in Nederland. De politie is blij met de aanhouding op basis van DNA-materiaal. "Dat we iemand na bijna vier jaar voor zo’n reeks inbraken kunnen aanhouden, is wel bijzonder. Dit laat zien hoe belangrijk het is dat we sporen veiligstellen en in dit geval zelfs internationaal uitwisselen", aldus een woordvoerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.