Nieuws

Leidinggevende politie Oost-Nederland ontslagen om relatie met medewerkster

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Wouter de Wilde / RTV Oost
Een leidinggevende bij de politie Oost-Nederland is ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim. Intern onderzoek heeft volgens de politie uitgewezen dat de man een relatie onderhield met een kwetsbare medewerkster voor wie hij verantwoordelijk was.
In juni 2021 werd een disciplinair onderzoek ingesteld na signalen over mogelijk ongewenst gedrag. De leidinggevende werd op dat moment buiten functie gesteld.
Politiechef bij Oost-Nederland Michel de Roos zegt dat een leidinggevende een voorbeeldfunctie heeft en een gezagsverhouding met mensen aan wie hij leiding geeft. "Hij is verantwoordelijk voor een vertrouwde werkomgeving. Het gedrag dat we hebben geconstateerd doet daar op grove wijze afbreuk aan. Vandaar het besluit om hem te ontslaan."

'Niet transparant'

De leidinggevende wordt ook verweten dat hij niet transparant is geweest over wat er speelde, terwijl de politie stelt dat leidinggevenden dat juist wel moeten zijn om te voorkomen dat zij "in een kwetsbare positie terechtkomen en er onrust ontstaat op de werkvloer".
"Het is belangrijk dat voor iedereen binnen de politieorganisatie duidelijk is waar onze grens ligt met betrekking tot omgangsvormen en dat gedrag wat over die grens gaat consequenties heeft", aldus De Roos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.