nieuws

Aad Veenman kartrekker bij ontwikkeling bedrijventerrein op luchthaven Twente

Aad Veenman gaat de kar trekken bij de ontwikkeling van een bedrijventerrein op het terrein van de voormalige luchthaven Twente. Dat heeft commissaris van de koning Ank Bijleveld vanmiddag bekendgemaakt.
Veenman wordt de leider van een team dat probeert technologische bedrijven naar het luchthaventerrein te trekken. Het is de bedoeling dat deze bedrijven zich allemaal bezighouden met de ontwikkeling van high tech systemen en materialen. Samen moeten zij 'Technology Base Twente' vormen.
Technology Base Twente is bedacht door een Commissie van Wijzen onder leiding van Bernard Wientjes. Deze commissie onderzocht wat een goede invulling is voor het luchthaventerrein, nadat was gebleken dat een commerciële burgerluchthaven niet haalbaar was. Het nieuwe plan moet Twente economisch versterken en banen creëren.
Het nu gevormde team onder leiding van Veenman wordt kartrekker bij het tot uitvoering brengen van de plannen. Veenman bekleedde eerder topfuncties bij de NS en Stork en werkte als commissaris bij grote bedrijven uit de regio zoals Koninklijke Ten Cate en Urenco.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.