nieuws

Keet de Bunke in Hellendoorn krijgt privéconcert van Kiek Now Us

De Achterhoekse band Kiek Now Us treedt vanavond op in jongerenkeet de Bunke in Hellendoorn. De keet is verkozen als 'Leukste keet van Overijssel'. Bij de landelijke verkiezing werd de jongerenkeet tweede en won daarmee een privéconcert.
De stichting Plattelandsjongeren organiseert jaarlijks deze verkiezing om jongerenketen een positiever imago te geven. Vaak zijn deze "zuipketen" negatief in het nieuws, omdat ze kinderen al jong zouden aanzetten tot alcoholmisbruik  of omdat ze zouden concurreren met de plaatselijke horeca.

Sociale functie

Hoewel er wel keten zijn die fungeren als grote illegale partycentra, is het grootste deel van de keten op het platteland juist kleinschalig, en opgezet door vriendengroepen. Vaak hebben ze op het platteland weinig andere mogelijkheden elkaar te ontmoeten. De keten vervullen daarmee een belangrijke sociale functie op het platteland, is de gedachte van Plattelandsjongeren. Keten die willen meedoen aan de verkiezing moeten voldoen aan allerlei eisen op gebied van brandveiligheid, hygiëne, alcoholbeleid en sociale veiligheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.