nieuws

Hardenberg wil vijf jaar lang 1000 asielzoekers opvangen en zoekt nu locatie

Hardenberg wil 1000 asielzoekers opvangen
Hardenberg wil 1000 asielzoekers opvangen © TC Tubantia / Lenneke Lingmont
Het gemeentebestuur van Hardenberg wil ingaan op het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers om maximaal 1000 asielzoekers op te vangen. Het gaat om huisvesting voor zeker vijf jaar, maar de precieze locatie is nog niet bekend.
Het gemeentebestuur heeft het COA toegezegd in principe mee te werken aan de opvang en heeft ook de raad daarover al vertrouwelijk geïnformeerd. Die heeft eind vorig jaar al uitgesproken dat mensen die afhankelijk zijn van ondersteuning, op betrokkenheid en hulp kunnen rekenen.

Terrein voor tijdelijk AZC buiten de stad

Het concrete verzoek van het COA is vorige week bij het college van burgemeester en wethouders binnengekomen. Het college heeft daarop geantwoord geen bestaande locaties voor de huisvesting van asielzoekers te hebben. Wel is aangeboden om een terrein te zoeken om daar een tijdelijk onderkomen te bouwen.
Het COA vraagt om een terrein van vier hectare bij een grote woonkern dat eigendom is van de gemeente. Het COA wil er in de tweede helft van 2015 de eerste asielzoekers huisvesten.

Spoed

Het COA dringt aan op spoed, omdat de opvang medio dit jaar al plaats moet vinden en dan ook aan alle inrichtingseisen moet zijn voldaan. Het college van B en W van Hardenberg behandelt het verzoek vandaag, waarna de gemeenteraad wordt geïnformeerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.