nieuws

'Nieuwe' verkeersborden N743 bij Borne onderdeel van 50ste verjaardag

Inwoners uit Borne zullen verbaasd hebben opgekeken toen ze vandaag over de N743 reden. Er waren 'nieuwe' verkeersborden langs de weg geplaatst, die aangaven dat de naam van de weg was veranderd in A743 en dat er 130 kilometer per uur gereden mocht worden. Na enige navraag bleek dat de borden niet echt zijn; ze zijn geplaatst vanwege de 50ste verjaardag van Dick Lammertink, lid van het eerste uur van de Werkgroep Bellefleur.
Lammertink strijdt al jaren voor een rondweg die het verkeer niet meer door, maar om Borne moet leiden. Hij doet dit samen met de andere huishoudens die voorstander zijn van dit omstreden plan. Zij hebben hun krachten gebundeld in een werkgroep met de naam Bellefleur.

Werkgroep wil rondweg langs westzijde Borne

Er is al jaren gesteggel over de N743 bij Borne. Het verkeer wordt door het dorp geleid, tot frustratie van omwonenden. De werkgroep Bellefleur strijdt daarom voor een rondweg langs de westzijde van het dorp, die het verkeer over het industrieterrein moet leiden.
Het plan is al een paar keer bekeken en afgewezen door zowel de gemeente als provincie, maar inmiddels is een nieuw onderzoek opgestart. De resultaten van dit verkeersstromingenonderzoek, uitgevoerd door de provincie, moeten over ruim een maand bekend zijn. Daarna moet de provincie een besluit nemen over het voorstel van de gemeente Borne.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.