Nieuws

Populairste FBK Games sinds tijden? "Hopen op vol stadion"

De laatste voorbereidingen worden verricht
De laatste voorbereidingen worden verricht © RTV Oost / Michel Korndorffer
Na een paar coronajaren kunnen ook de FBK Games weer als vanouds georganiseerd worden. En misschien wel op het perfecte moment, nu de Nederlandse atletiek in de lift zit. Bente Oude Booijink van de organisatie hoopt daarvan te profiteren: "De ticketverkoop gaat als een speer."
Een van de publiekstrekkers dit jaar is Femke Bol. Sinds de Olympische Spelen bekend bij het grote publiek en ook de afgelopen dagen nog succesvol. "Dat is zeker iemand waar ik naar uitkijk", reageert Oude Booijink enthousiast. "Maar denk ook aan Dafne Schippers."

Vrijwilligers

De voorbereidingen in Hengelo zijn nog in volle gang. "De afgelopen twee dagen hebben we het meeste werk verricht. Met 'we' bedoel ik ook al onze vrijwilligers. Zo'n 450 man aan vrijwilligers is hier de hele week druk, allemaal in verschillende ploegen."
We namen een kijkje tijdens de voorbereidingswerkzaamheden:
Organisatie en vrijwilligers klaar voor FBK Games
Een van die vrijwilligers is Nico de Buijzer. Met de hark in de aanslag stond hij vanmorgen al in het stadion. "Het is super leuk werk om te doen. Gezellig met een groep gepensioneerden. Een beetje lol maken en ondertussen leuk werk doen."
Hij doet het al jaren. "De één heeft een handicap dat hij wat minder loopt, zoals ikzelf. De ander komt terug van een ziekte en is wat minder snel, maar dat maakt allemaal niet uit. Iedereen heeft zin om aan de slag te gaan."
Oude Booijink ziet al dagen het enthousiasme van de vrijwilligers. "Zonder hen komt het niet rond. Dus ze zijn erg belangrijk. Sommigen lopen hier al jaren en weten van de hoed en de rand. Belangrijk dus."

Volle bak

Ze zag het stadion flink veranderen. "Er gebeurt natuurlijk heel veel achter de schermen. Denk aan de opbouw van steigers voor de camera's en de commentatoren, maar ook de opbouw van een vip-tent."
Hoeveel bezoekers er dit weekend plaatsnemen in het stadion? "Ik hoop dat het volledig gevuld gaat worden. We hebben er in ieder geval zin in!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.