nieuws

De weersverwachting voor het carnavalsweekend

Perfecte weersomstandigheden tijdens optocht Albergen
Perfecte weersomstandigheden tijdens optocht Albergen © RTV Oost
Dit jaar zal de temperatuur in het carnavalsweekend redelijk zijn. Het warme olifantenpak hebben we niet nodig want winters koud wordt het zeker niet. 's Nachts daarentegen koelt het flink af. Het advies is dan ook om onder de korte rokjes een dikke maillot te dragen.
Met middagtemperaturen rond 8 graden zal het een redelijk comfortabel weekend worden. De verwachte minimumtemperaturen voor vrijdag, zaterdag en zondag liggen tussen 0 en 2 graden, in de nacht van zondag op maandag gaat het vriezen. 
Vooral op vrijdag wordt er een beetje zon verwacht, ook zaterdag en zondag kan de zon even schijnen. Maandag is die kans aanzienlijk kleiner. Dan het belangrijkste aspect: Blijft het droog? Die vraag moet helaas ontkennend worden beantwoord, maar een verregen weekend is niet waarschijnlijk. Vrijdag kan het, vooral in het westen, 's avonds even regenen. Zaterdag en zondag valt lokaal wat regen of een buitje, maar op veel plaatsen blijft het overwegend droog. Maandag is de kans op regen van meer betekenis.
De wind waait het hele weekend en maandag uit richtingen tussen zuid en zuidwest en is meest zwak tot matig, hooguit windkracht 3. In het noordwesten van de provincie is de wind wat sterker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.