nieuws

Bonden nog niet overtuigd van noodzaak ontslagen bij Blokker

Blokker
Blokker © Oop/Flickr
Vakbond FNV is nog niet overtuigd van de noodzaak van het aantal ontslagen bij Blokker in combinatie met de investeringen die de winkelketen wil doorvoeren. Dit zei FNV-bestuurder Twan van Lieshout dinsdag na afloop van een eerste overleg van de bonden met de directie.
Blokker maakte maandag bekend 440 werknemers te ontslaan, 6 procent van het personeelsbestand. Bij welke filialen die ontslagen vallen, is nog niet bekend.
Van Lieshout zei dat de bonden dinsdag veel informatie hebben gekregen van de winkelketen. "Daar zijn we wel positief over. Maar we zijn nog niet overtuigd. Blokker heeft beloofd met meer informatie te zullen komen om het aantal ontslagen verder te onderbouwen", aldus Van Lieshout.

Sociaal plan

Ook hebben de bonden gesproken over een sociaal plan voor de ontslagen medewerkers. De vakbonden willen een fatsoenlijke ontslagregeling en goede begeleiding van werk naar werk. "Er is een eerste voorzet gegeven door Blokker. Daar zijn we voorzichtig positief over, maar er is nog een lange weg te gaan om tot een akkoord te komen", zei Van Lieshout.
De bonden hebben nog steeds 'ernstige bedenkingen' bij de plannen van Blokker voor verdere flexibilisering van de werktijden. "Blokker liet weten dit in overleg te willen doen en wel te streven naar een minimumaantal uren voor werknemers. Maar als het betekent dat mensen moeten gaan werken op kleinere contracten waar ze nauwelijks van rond kunnen komen, dan gaan wij daarvoor liggen", liet de FNV'er maandag al weten.

Reorganisatie

Blokker zegt te moeten reorganiseren wegens dalende omzetten in de winkels. Het bedrijf gaat verder sterker inzetten op online-activiteiten en begint na de zomer met een stapsgewijze vernieuwing van winkels. Deze investeringen komen voor 2015 neer op een bedrag van circa 25 miljoen euro.

Blokker heeft in Nederland vijfhonderd eigen winkels en honderd franchisewinkels. Bij de huishoudketen werken circa 7200 mensen. Volgende week woensdag praten de bonden verder met Blokker.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.