Betaald voetbal

Boudesteyn van algemeen naar technisch directeur bij PEC Zwolle, geen plek meer voor Willems

Wat wordt de rol van algemeen directeur Marcel Boudesteyn bij PEC?
Wat wordt de rol van algemeen directeur Marcel Boudesteyn bij PEC? © PEC Zwolle Media
Marcel Boudesteyn wordt definitief de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle. De club uit de provinciehoofdstad gaat in de komende periode op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Voor technisch man Mike Willems is geen plek meer in de organisatie.
De Oosttribune meldde al dat er een stoelendans gaande was op de burelen bij de degradant. Deze is nu uitgevoerd door de leiding van de club. Jeroen Bijl werd als één van de kandidaten genoemd om de nieuwe algemeen directeur te worden, maar deze lijkt iets minder enthousiast te zijn over de sores binnen PEC. De functie wordt nu tijdelijk ingevuld door Meine Breemhaar en Frans van der Kolk. Er wordt gezocht naar een interim-directeur. En voor die vacante plek heeft Arjan Jansen, die al eerder actief was bij de club, de beste papieren.

Bestuur

Ook is besloten om het bestuur van de Stichting Aandelenbezit PEC Zwolle en de RVC (Raad van Commissarissen PEC Zwolle BV) samen te voegen. Daarnaast is het besluit genomen dat 1 van de 5 zetels in het bestuur van de stichting beschikbaar is voor de directeur van de PEC Zwolle Participatie BV. Met deze beslissingen zijn de lijnen korter en kunnen beslissingen sneller worden genomen.

Schreuder

Verder zal ook komend seizoen Dick Schreuder voor de groep staan in Zwolle. Er waren lange tijd twijfels over het aanblijven van Schreuder, maar de oefenmeester heeft toegezegd in de provinciehoofdstad te blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.