Nieuws

Reeks brandstichtingen en vernielingen verpesten sfeer op camping in Giethmen

De afgelopen jaren gingen meerdere chalets op de camping in vlammen op
De afgelopen jaren gingen meerdere chalets op de camping in vlammen op © Politie / Onder de Loep
Branden in chalets, een auto die in brand is gestoken en lek gestoken banden van auto's op de parkeerplaats van de camping. Wat is er aan de hand op camping 't Voshuus in Giethmen? Sinds het najaar van 2020 speelt deze zaak al, het gaat door tot afgelopen maart.
Het begint allemaal in de herfst van 2020 met de eerste brand op het achterste veld van de camping. In de nacht slaan de vlammen uit een chalet. De bewoonster is op dat moment niet thuis. Omdat ze op het punt stond om te gaan verhuizen naar een ander chalet op hetzelfde veldje, was het huisje al bijna helemaal leeg. Nadat de brandweer het vuur heeft geblust, wordt er een verontrustende ontdekking gedaan. De brand in het huisje blijkt aangestoken.
Een jaar later, eind 2021 is er opnieuw brand op het achterste veld van de camping. Dat is de plek waar de bewoonster van de vorige chaletbrand naar een gloednieuw onderkomen is verhuisd. Ook nu staat weer midden in de nacht het huisje in lichterlaaie. Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken. In tegenstelling tot de vorige uitgebrande chalet van de vrouw, is deze chalet nog wél volledig ingericht. De schade is groot. Ook nu is sprake van brandstichting.

2022 opnieuw brand

De reeks brandstichtingen en vernielingen op de camping gaan ook dit jaar verder. In maart brandt een auto volledig uit. De auto staat geparkeerd aan de toegangsweg naar de veldjes van de camping. Dit keer is een andere bewoner gedupeerd. Opnieuw is er sprake van brandstichting.
Enkele weken na de autobrand moet de brandweer opnieuw naar de camping. Midden in de nacht van 23 maart staat een chalet in brand. Weer op het achterste veldje. De huurder was net uit het huisje. Het chalet brandt volledig uit. Alweer een brandstichting en de politie heeft nog niet duidelijk wat het verband is tussen de branden en wie er verantwoordelijk voor is.

Tips?

- Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Ommen een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Anoniem tippen op internet kan via deze link
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.