nieuws

Burgemeester Koelewijn van Kampen erg verbaasd over uitspraak Raad van State

Burgemeester Koelewijn is zeer verbaasd over de uitspraak van Raad van State. "Dit hadden we niet verwacht, de uitspraak komt binnen als een dreun."
Volgens de gemeente zijn er dwingende redenen voor een geul. "Dat de Raad van State het plan vernietigt, hadden we dan ook niet verwacht", aldus burgemeester Koelewijn.
De burgemeester laat het er niet bij zitten, hij wil dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de noodzaak van de watergeul. Hij doet daarmee een beroep op de minister. "De noodzaak moet landelijk worden bekeken binnen een periode van twaalf weken, dat gaat de gemeente te boven."

Het hele project heeft inmiddels al meer dan 40 miljoen euro gekost. Wanneer ook de geul er niet gaat komen, levert dat een stevig probleem op voor de gemeente. "In dat geval gaan we bij de provincie en de betrokken ministeries in Den Haag langs om te kijken hoe we om moeten gaan met de opgelopen schade", besluit de burgemeester.
Ook de provincie is "verrast en teleurgesteld". Toch heeft gedeputeerde Van Hijum er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk doorgaat. Hij zegt dat de provincie Overijssel samen met de provincie Gelderland en de gemeente Kampen alle middelen inzet en de Raad van State gaat overtuigen van de noodzaak van de watergeul.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.