Nieuws

Deventer Boekenmarkt dit jaar stuk kleiner, circa 300 kramen minder

Drukte op Deventer Boekenmarkt
Drukte op Deventer Boekenmarkt © RTV Oost
De Deventer boekenmarkt, die wordt gezien als Europa's grootste, krimpt dit jaar flink in. In plaats van de jaarlijkse 800 kramen, zullen 7 augustus circa 500 kramen opgesteld worden langs de IJssel. Waar vorige jaren de hele binnenstad vol stond met kramen, zijn ze nu alleen te vinden langs de IJssel en op het Grote Kerkhof. De Brink blijft dus dit jaar leeg. Ook het Tuinfeest gaat niet door.
De organisatie van de 32e editie zegt te kampen met de naweeën van corona. "Daardoor hebben we minder aanmeldingen, dat aantal ligt lager dan normaal", aldus Martijn Westerbrink, directeur van de evenementenorganisatie, in De Stentor. "De aanloop is lastiger, alles heeft dik twee jaar stilgelegen."
De Deventer Boekenmarkt wordt jaarlijks bezocht door duizenden bezoekers. Ook uit meerdere Europese landen komen mensen naar de Hanzestad om te speuren naar bijzondere of unieke boeken. De bezoekers van de boekenmarkt besteden gezamenlijk doorgaans tussen de 800.000 en 900.000 euro aan literatuur, poëzie, strips en ander leesvoer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.