nieuws

Raad van State buigt zich opnieuw over plan woningbouw Veldwijk in Tubbergen

Raad van State
Raad van State © Flickr Creative Commons / Edo Dijkgraaf
Inwoners van Tubbergen hebben vandaag tijdens een zitting van de Raad van State in Den Haag voor de tweede maal bezwaar gemaakt tegen de bouw van negen woningen in het project Veldwijk. De Raad van State vernietigde anderhalf jaar geleden een eerder plan voor Veldwijk.
Het gerepareerde plan lag vandaag op tafel van de Raad, omdat omwonenden er nog steeds niets in zien. Hun voornaamste bezwaar is dat er intussen al een flink stuk bos is geofferd voor een project waar geen behoefte aan bestaat. Ze wezen de Raad op andere bouwprojecten in Tubbergen en omgeving die nauwelijks verkopen.
Daarnaast voert de gemeente het beleid dat pas aan nieuwe bouwplannen wordt meegewerkt, als bij bestaande projecten meer dan 90 procent van de woningen is verkocht. Maar in de projecten Binnenveld 2 en Bornsche Maten in Borne loopt de verkoop slecht en dus zou er ook niet meegewerkt mogen worden aan de woningbouw in Veldwijk.
Volgens de gemeente geldt het beleid voor nieuwe projecten. Voor het bouwplan Veldwijk is een uitzondering gemaakt, omdat het al jaren geleden werd opgezet. Overigens vindt de gemeente dat de behoefte aan woningen in Veldwijk niet meer ter discussie kan staan. De Raad heeft al eerder geoordeeld dat dit geen probleem is bij Veldwijk, zegt de gemeente. De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.