nieuws

Zuster Helena uit Delden niet terug naar gevangenis

Rechtspraak
Rechtspraak © iStock
Zuster Helena uit Delden hoeft niet terug naar de gevangenis. De rechter oordeelt dat het de gezondheidstoestand van de vrouw niet ten goede komt.
De Deldense zuster werd vanmiddag door de rechter in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf die gelijk is aan de tijd die ze doorbracht in voorarrest, 89 dagen. Dat betekent dat ze niet terug de cel in hoeft.
De vrouw is volgens de rechter schuldig aan diefstal van kaarsen uit een kerk in Hengelo, het beledigen van een priester, vernieling van een auto en de mishandeling van een buurtbewoonster. De proeftijd van een voorwaardelijke straf van 3 maanden die haar na een eerdere veroordeling boven het hoofd hing, is met een jaar verlengd.

Overlast

De zelfverklaarde non veroorzaakt al jaren overlast in de buurt van haar woning, die ze heeft omgedoopt tot klooster. Ze stond daarvoor al vaker voor de rechter. Gedragsdeskundigen zeggen dat de vrouw ernstig verminderd toerekeningsvatbaar is en behandeling nodig heeft.
Volgens het Openbaar Ministerie lijkt het op dit moment goed te gaan in de buurt. Reden zou de gezondheidstoestand van de vrouw zijn. De non verscheen dan ook niet voor de rechter. Mochten er toch weer problemen ontstaan dan kan de vrouw alsnog in de gevangenis belanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.