nieuws

CDA Noordoost-Twente voert campagne voor zetel Bouwien Rutten

De CDA-afdelingen van Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen zijn teleurgesteld in de onverkiesbare plaats van Bouwien Rutten voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Rutten staat op plaats twintig van de kandidatenlijst van het CDA: normaal gesproken niet hoog genoeg voor een zetel in de Provinciale Staten. Rutten is raadscommissielid in de gemeente Dinkelland en de vooruitgeschoven CDA kandidaat voor Noordoost-Twente.
Geïnspireerd door Annie Schrijer-Pierik en Pieter Omzigt, die ook op een onverkiesbare plaats stonden voor respectievelijk het Europees Parlement en de Tweede Kamer, gaat het CDA in Noordoost-Twente ook campagne voeren voor haar eigen kandidaat. Via voorkeurstemmen hopen zij toch een zetel te bemachtigen in de Provinciale Staten.

Teleurgesteld

Bouwien Rutten is teleurgesteld dat ze niet op een hogere plek terecht is gekomen: "Er zijn veel goede kandidaten voor het CDA, maar wij zijn wel overtuigd van het feit dat iemand uit Noordoost-Twente in de Staten terecht moet komen." Om rechtstreeks gekozen te worden, verwacht ze minimaal vierduizend stemmen nodig te hebben.
Rutten is een betrekkelijke nieuwkomer op het politieke toneel. De afgelopen jaren was ze vooral bekend als pleitbezorger voor het behouden van kleine basisscholen. Vanuit haar rol als raadscommissielid verdiept ze zich onder andere in het injecteren van vervuild water in de Twentse bodem en de decentralisatie van zorgtaken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.