nieuws

Gemeente Haaksbergen maakt bezwaar tegen verlenen vergunning afvalverwerker Langezaal

Het pand van Langezaal in Haaksbergen
Het pand van Langezaal in Haaksbergen © Laura Smit
De gemeente Haaksbergen gaat bij de provincie Overijssel bezwaar maken tegen het plan om afvalverwerkingsbedrijf Langezaal een omgevingsvergunning te verlenen. Als Langezaal de nieuwe vergunning krijgt, mogen er twee schoorstenen van 22 meter bij het bedrijf worden gebouwd.
Langezaal wil de schoorstenen bouwen om stankoverlast in de buurt tegen te gaan. Buurtbewoners en Langezaal liggen al lange tijd met elkaar in de clinch omdat buurtbewoners klagen over stankoverlast. 

Extra onderzoek

De provincie heeft vorige week laten weten dat ze Langezaal een vergunning gaan verlenen. Eerder hadden ze hiervoor toestemming nodig van de gemeente Haaksbergen, maar door een verandering in de wet is dat niet meer nodig. De gemeente Haaksbergen wilde in eerste instantie niet dat deze vergunning verleend werd.
De gemeente Haaksbergen heeft nu in een brief laten weten dat ze willen dat er extra onderzoek komt, waarbij gekeken wordt of Langezaal de 'best beschikbare technieken' gebruikt om de overlast tegen te gaan. Ook komt er een onderzoek naar de leefbaarheid van drie omliggende wijken.

Oplossing

Haaksbergen wil nu een zienswijze indienen, om meer tijd te krijgen zodat ze samen met de provincie en Langezaal tot een oplossing kunnen komen. Ook moeten de extra onderzoeken meer duidelijkheid geven. Als Overijssel en Haaksbergen er samen uitkomen, wil de gemeente de zienswijze intrekken. Ook wil wethouder Van Vlaanderen in gesprek met Langezaal.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.