nieuws

Nieuwe Juttengatsbrug behoudt 'rondje Fortmond' voor fietsers en wandelaars

Een nieuwe hoogwatergeul in de strijd tegen hoogwater dreigde een einde te maken aan het 'rondje Fortmond' voor fietsers en wandelaars. Maar door de aanleg van een nieuwe brug blijft het rondje behouden. Maandag werd de nieuwe Juttengatsbrug officieel geopend.
Om overstromingen te voorkomen wordt op verschillende plekken langs de IJssel letterlijk ruimte voor de rivier gemaakt. In dat kader is er bij buurtschap Fortmond een hoogwatergeul aangelegd. Maar daardoor kwam er een onderbreking van de wandel- en fietspaden. Met de aanleg van een ruim honderd meter lange brug, is het rondje Fortmond weer compleet.

Bestand tegen (over)stroming

Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudige betonnen brug, maar de constructie is overstroombaar en bestand tegen sterke stroming. De Juttengatsbrug, vernoemd naar een akkertje dat daar vroeger lag, verbindt de Duursche Waarden en de uitkijktoren met het Infocentrum Den Nul.
De brug is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. In bijzondere gevallen is het mogelijk dat hulpdiensten eroverheen kunnen rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.