nieuws

Rijk geeft op korte termijn 6,5 miljoen euro voor 'dodenweg' N36

Op de N36 gebeuren veel ongelukken
Op de N36 gebeuren veel ongelukken © DTCT/Carlo ter Ellen
Er komt op de korte termijn geld beschikbaar om de veiligheid van de N36 te vergroten. Ook wordt er zo snel mogelijk een handtekening gezet onder de plannen voor de N35. Dat heeft minister Schultz van Haegen vanochtend toegezegd in de Tweede Kamer.
Uiterlijk in maart moet er 6,5 miljoen euro uitgegeven worden aan de weg. Dat geld was al beschikbaar, maar zou pas veel later vrij komen. Volgens de politiek in Twenterand was dat onaanvaardbaar, omdat er op de N36 minimaal twee doden per jaar vallen. Op de N36, die ook bekend staat als 'dodenweg', zijn 17 doden gevallen in de afgelopen acht jaar tijd.

'Weg weinig vergevingsgezind'

Uit een onderzoek naar de veiligheid van de weg door de gemeente Twenterand blijkt dat de weg 'weinig vergevingsgezind' is. Daarmee wordt gedoeld op de breedte van de weg, die te smal is voor al het verkeer dat er overheen raast, waardoor er weinig mogelijkheid is om te corrigeren.
De punten die in elk geval aangepakt moeten worden volgens dat plan zijn de bocht bij de spoortunnel Almelo-Wierden, het plaatsen van rijbaanscheiding op verschillende plekken en het verlengen van verschillende uitvoegstroken. Sommige uitvoegstroken, zoals bij Vriezenveen en Westerhaar, zijn de afgelopen tijd al aangepakt.

Minister Schulz Van Haegen komt kijken naar N36

De 6,5 miljoen euro die nu beschikbaar is gesteld is volgens fractievoorzitter Walraven van de VVD in Twenterand niet genoeg:"En dat gaan we ook zeggen als de minister op 26 februari naar de weg komt kijken. Dan bieden we haar ook de petitie aan." De gezamenlijke politieke partijen in Twenterand zijn de petitie begin vorig jaar gestart, inmiddels hebben tweeduizend mensen die petitie ondertekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.