nieuws

Doelman Dennis Telgenkamp gepasseerd bij Heracles Almelo

Doelman Dennis Telgenkamp wordt door trainer John Stegeman van Heracles Almelo gepasseerd voor het duel tegen Feyenoord van zaterdagavond. Bram Castro zal zijn plek onder de lat overnemen.
Telgenkamp was dit seizoen niet altijd even gelukkig en ging een paar keer in de fout. Daarnaast is Heracles de ploeg met de meeste tegentreffers dit seizoen. Telgenkamp moest al 49 keer de bal uit het net halen. In de eerste seizoenhelft kon bijna geen beroep doen op Castro. Eerst was hij geblesseerd aan zijn hoofd en later aan zijn lies en hamstring.
Trainer Stegeman over de keeperswissel: "We hebben met elkaar gezeten, erover gesproken en wij denken dat we met Bram de aankomende periode meer resultaat kunnen behalen als met Dennis en dat is hartstikke vervelend voor Dennis. Het is ook niet zo dat ik het vertrouwen in Dennis opzeg, Dennis heeft ook hele goede dingen voor ons gedaan de afgelopen periode, maar wij denken dat het nu beter is om met Bram aankomende periode in te gaan."
Over het verschil tussen de twee wilde Stegeman niet zoveel zeggen, maar hij benadrukte wel dat Castro meer ervaring heeft.
Telgenkamp kreeg dit seizoen de kans als eerste keeper na het vertrek van Remko Pasveer naar PSV. De afgelopen jaren was hij tweede doelman achter hem. In het seizoen 2012/2013 werd Telgenkamp uitgeleend aan SC Cambuur, met die ploeg promoveerde hij naar de eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.