nieuws

Hardenberg vangt duizend asielzoekers op in noodgebouwen op bedrijventerrein

De gemeente Hardenberg gaat duizend asielzoekers opvangen in tijdelijke units op het bedrijventerrein Heemserpoort. Dat is vanmiddag op het gemeentehuis bekendgemaakt.
Hardenberg heeft aan de Jachthuisweg grond in eigendom dat tijdelijk kan worden ingezet als opvanglocatie voor vluchtelingen. Voor de opvang zullen op een terrein van vier hectare noodgebouwen worden neergezet. De opvang is in eerste instantie voor vijf jaar, maar kan worden verlengd.

Omwonenden niet blij

De omwonenden zijn vanmorgen door de gemeente hierover geïnformeerd. Maar volgens enkele omwonenden die de persconferentie bijwoonden gebeurde dat zeer summier. De meeste omwonenden willen het AZC niet bij hun in de buurt. Maandagavond is er een inloopbijeenkomst op het gemeentehuis voor alle bewoners van Hardenberg. De omwonenden gaan daar ook naartoe, maar ze vrezen dat het AZC niet meer kan worden tegengehouden. De gemeenteraad neemt op 3 maart een beslissing over de noodopvang van asielzoekers. De planning is dat in het najaar de eerste asielzoekers in Hardenberg worden opgevangen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.