nieuws

Centraal Tuchtcollege schrapt arts niet uit register om moordaanslag op ex-vrouw

Arts wordt niet uit BIG-register geschrapt
Arts wordt niet uit BIG-register geschrapt © iStock
Een verpleegarts, die een moordaanslag op zijn toenmalige vrouw liet plegen wordt niet uit het BIG-register geschrapt. Dat heeft de rechter bepaald bij het Centraal Tuchtcollege in Den Haag. De arts heeft onder meer bij verpleeghuis De Cromhoff in Enschede gewerkt.
In 2003 betaalde de Enschedese verpleeghuisarts 1000 euro aan twee junks om de moordaanslag op z'n ex uit te voeren. Hij had een conflict met de vrouw over alimentatie en omgang van hun twee zoontjes. De vrouw werd onder het oog van kinderen met benzine overgoten en in brand gestoken. Zij overleefde het drama, maar raakte ernstig verminkt.
Inspectie eist schrappen uit register
Nadat de man in 2012 vervroegd vrij kwam ging hij aan de slag bij De Cromhoff. Daar werd hij op non-actief gesteld toen zijn verleden bekend werd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wilde dat de man uit het BIG-register zou worden geschrapt, zodat hij nergens anders aan de slag zou kunnen gaan. Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle had eerder geoordeeld dat hij aan de slag mocht blijven als arts, maar de inspectie was het daar niet mee eens en eiste dat hij uit het artsenregister zou worden geschrapt. 
Het Centraal Tuchtcollege zegt dat het de man wel kan worden aangerekend dat hij zijn vrouw wilde laten ombrengen en dat dat een reden kan zijn om uit het artsenregister geschrapt te worden. Maar omdat de feiten twaalf jaar geleden zijn gepleegd en de man tien jaar daarvoor al tien jaar in de gevangenis heeft gezeten, wordt hij niet nog eens gestraft.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.