Nieuws

Artiesten treden in Erve Asito op met de boodschap dat iedereen mee moet kunnen doen

Het podium voor het concert Gelijkspel in Erve Asito wordt opgebouwd.
Het podium voor het concert Gelijkspel in Erve Asito wordt opgebouwd. © Stichting Gelijkspel
Iedereen doet mee. Dat is de boodschap van het concert dat vanavond wordt gehouden in voetbalstadion Erve Asito in Almelo. Het concert GelijkSpel wordt georganiseerd door de gelijknamige nieuwe stichting die zich inzet voor een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft.
Volgens GelijkSpel maakt het in Nederland nog altijd uit waar je wieg staat, welke opleiding je hebt gevolgd en hoeveel geld er op je rekening staat. Met verschillende culturele evenementen wil de stichting laten zien dat diversiteit waardevol is. “Hiermee willen wij de problematiek zichtbaar maken die ongelijkheid met zich meebrengt”, zegt bestuurslid John Meuleman.
Ik wil graag mensen met een beperking, waar ik zelf ook toebehoor, zichtbaarder laten zijn in de samenleving
zangeres Manuela Nzenge
Het concert van vanavond en morgen is voor stichting GelijkSpel de aftrap van haar doel om verschillende leefwerelden bij elkaar te brengen en verschillen te overbruggen. “GelijkSpel is een project dat niet alleen over gelijke kansen en gelijke rechten praat, maar het ook gewoon doet”, aldus voorzitter Ayfer Koç.

Het concert

De organisatie omschrijft Erve Asito als het grootste podium van Nederland. Bezoekers van de twee gratis concerten krijgen vanavond onder anderen de Zwolse rapper Typhoon te zien. Morgen is Stef Bos de hoofdact. Zangeres Manuela Nzenge treedt op beide avonden op. "Ik wil graag mensen met een beperking, die ik zelf ook heb, zichtbaarder laten zijn in de samenleving."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.