Nieuws

Boudewijn & Typhoon in gesprek met 50 jongeren in derde aflevering ‘THUIS met…’

Boudewijn & Typhoon met de studenten van het ROC Twente
Boudewijn & Typhoon met de studenten van het ROC Twente © Erik Franssen
Op woensdag 15 juni om 18.30 uur zie je bij RTV Oost de derde aflevering van ‘THUIS met Boudewijn & Typhoon’. In deze aflevering duiken artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger/motivational speaker Typhoon dieper in de haarvaten van Oost-Nederland. Zij brengen de opgedane kennis over inclusie en diversiteit uit de afleveringen 1 en 2 in de praktijk en gaan in gesprek met een 50-tal studenten van de Podiumacademie van het ROC van Twente, locatie Almelo.
Boudewijn en Typhoon kiezen in deze aflevering bewust voor de doelgroep jongeren omdat zij op de drempel staan van hun carrière en dus de thema’s inclusie en diversiteit direct kunnen implementeren op de werkvloer. Bovendien kunnen zij, als jongere generatie, een mooie basis leggen voor de komende jaren waarin het voeren van de dialoog over genoemde thema's steeds gewoner zal worden.

Korte opleiding in het voeren van de dialoog

Voordat Boudewijn en Typhoon de sessie met de studenten kunnen leiden, worden ze eerst zelf kort opgeleid in Studio 15, de plek waar jongeren hun talent kunnen ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur. Leiderschapstrainer Mireille Oliviera, trainer van het jaar 2021/2022, geeft een korte inleiding over 'het gesprek op voeten', een Zuid-Afrikaanse gesprekstechniek. Ook ontvangen beide heren een aantal praktische tips en handvatten hoe zij een goede dialoog kunnen voeren met zo’n 50-tal jongeren in een veilige setting.

Verder kijken dan je neus lang is

Na de korte opleiding vertrekken Boudewijn en Typhoon naar het ROC van Almelo waar zij de dialoog starten met de studenten. Uitgangspunt is, dat de jongeren leren om met een nieuwsgierige en open blik naar de wereld om zich heen te kijken. Zowel Boudewijn als Typhoon zijn diep onder de indruk van de studenten. “De eerlijkheid, openheid en liefde van de studenten zal ik nooit vergeten”, aldus Typhoon.

Een brug naar GelijkSpel met woordkunstenaar Ramsodit

Woordkunstenaar Brahma T. Ramsodit, die ook te zien zal zijn tijdens de concertreeks ‘GelijkSpel in Concert’ op 9 en 10 juni op Erve Asito, zet de opbrengst van de middagsessie vervolgens om in spoken word. Met zijn woorden slaat hij een brug tussen de ervaringen van de middag en de uitgangspunten van GelijkSpel. GelijkSpel is een nieuwe cultuurstichting die – met kunst en cultuur – de dialoog over inclusie en diversiteit op gang brengt.
THUIS met Boudewijn en Typhoon is te zien bij TV Oost op woensdagavond 15 juni a.s. om 18.30 uur en wordt om 21.30 uur en 23.30 uur herhaald. Op zondag 19 juni wordt de uitzending nog een keer herhaald om 12.15 uur, 16.15 uur en 18.30 uur. Kijk voor alle uitzendtijden op www.rtvoost.nl/tvgids.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.