nieuws

Zieke chef-kok Dick Masselink kookt laatste keer in hotel De Zon in Ommen

Nog één keer een eigen menu samenstellen. Dat wilde oud-chef-kok Dick Masselink van hotel De Zon in Ommen. Masselink is al jaren ernstig ziek door darmkanker en is volgens de arts uitbehandeld.
“Ik volg nog wel een kuur, maar dat is om mij meer tijd te geven. Hopelijk heb ik daardoor nog één jaar. Maar veel langer heb ik niet meer", zegt hij met tranen in zijn ogen. "Ik leef en geniet met mijn vrouw en kinderen van dag tot dag."

Oud en nieuw

Onlangs kwam hij met het idee om met zijn oud-collega’s een laatste keer te koken voor vaste gasten van het hotel. Binnen twee weken waren zijn oude gerechten in een hip jasje gestoken en na drie weken waren de uitnodigingen verstuurd. 240 gasten kwamen genieten van gerechten die voorheen Masselink's hoogtepunten waren. "Zevenentwintig jaar was deze keuken mijn domein waar ik mijn passie kon uitvoeren en jong talent kon motiveren."
Hij geniet, dat is duidelijk. Maar fit is hij niet. Tussen de bedrijven door slaapt hij en nemen oud-collega’s en de huidige chef-kok voor hem waar in de keuken. Maar hij glundert wanneer hij vertelt dat deze benefietavond veel geld oplevert voor het Toon Hermanshuis in Hoogeveen. Dit is een inloophuis voor iedereen die met kanker te maken heeft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.