Cultuur

Twee gitaren en drie fantastische songs: Merel en Manuel & Neimeijer samen op het SPUNCK Podium

Dat is het mooie van SPUNCK Podium: de plek waar artiesten elkaar in de studio ontmoeten en besluiten om dat ene mooie liedje samen te spelen. Erik Neimeijer en André Manuel spelen samen Soulshine van Warren Haynes en de Allman Brothers Band. Ook Merel Kappenburg - onthoud haar naam - zingt de titelsong van Van Katoen en Water, voor het eerst op televisie.
Erik Neimeijer sluit elke aflevering van deze serie SPUNCK Podium af met een nummer en een verhaal. Omdat de schrijver van het nummer één van zijn helden is en iets fundamenteels veranderde, of omdat het nummer onvergetelijk is.

Vot Ene

André Manuel vertelt over de 90 liedjes die hij schrijft over de Twentse dorpen en steden. Die liedjes ontstaan tijdens het wandelen. Logisch als je een muzikant en schrijver bent. In de studio maakt hij laag voor laag het complete liedje. Er staan er al 15 op Spotify, onder de titel Vot Ene. Nu is hij bezig aan zijn tweede album: Vot Nog Ene.
Op het SPUNCK Podium bracht hij het nummer dat hij diezelfde ochtend nog schreef over Almelo. Een typisch puur Manuel liedje dat ook gewoon meteen 'bestaat'.

Van Katoen en Water

André Manuel was er niet voor niets. Hij speelt namelijk ook de rol in de sequel Van Katoen en Water, het vervolg op het succes van Van Katoen en Nu in 2014. Dit keer een verhaal over 600 jaar stadsgeschiedenis. In dit geval die van Almelo, maar het zou eigenlijk elke stadsgeschiedenis kunnen zijn. De musical is geschreven door theatermaker, schrijver en regisseur Laurens ten Den. In het dialect natuurlijk.
Manuel en ten Den vervullen ook een rol in het stuk en zoeken als land- en waterman op hun manier contact met het publiek. Wat inhoudt dat er veel te lachen moet zijn. Het stuk gaat over vallen en elkaar helpen opstaan, want noaberschap rules! En uiteindelijk over de droevig mooie romantiek van een echte liefde.
Laurens ten Den vertelt erover en Merel Kappenburg zingt het titelnummer uit theaterstuk: 'Ik ben uit liefde geboren'.
Bekijk hier de hele uitzending terug:
Aflevering 4 | SPUNCK Podium

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.