nieuws

Kinderen verkleed naar school, carnaval in Overijssel komt op gang

Het carnavalsweekend staat voor de deur. Vandaag zijn her en der in de provincie sleuteloverdrachten en zwaait Prins Carnaval er vier dagen de de scepter. Daarmee begint het carnaval voor volwassenen. Voor veel basisschoolkinderen is die vanmorgen al begonnen.
In en rondom de scholen zijn de kinderen vandaag de baas. In bontgekleurde verkleedkleren hossen ze door de gangen en lopen ze de polonaise op het schoolplein. Ook op Basisschool St. Jan in Hengelo hebben ze vandaag een speciaal carnaval programma. Vanmorgen vroeg zijn ze daar begonnen met een carnavalsoptocht, waarna er in school flink gehost werd. Carnavalsvereniging de Noorkermennekes bracht volgens traditie een bezoek aan de school waar de raad van 11 en Prins Frank een ontmoeting hadden met Prins Wes (11) en Prinses Tayra (11) van de St. Janschool.
Op het programma staan vandaag nog kinderoptochten in onder meer Vroomshoop, Olst en Noord-Deurningen. Vanavond zijn er verlichte optochten in Tubbergen en Hengelo.

Al het nieuws over carnaval in Overijssel volg je via rtvoost.nl/carnaval, @rtvoostcarnaval op Twitter, Carnaval Overijssel op Facebook en in onze gratis apps.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.