nieuws

Politie zoekt via passantenonderzoek getuigen van dodelijke steekpartij Almelo

De politie houdt vannacht een passantenonderzoek in de omgeving van de Sluitersveldsingel in Almelo, waar vorige maand een 45-jarige man werd doodgestoken. De politie hoopt getuigen te spreken te krijgen die meer informatie over het steekincident hebben. Naast het passantenonderzoek worden vandaag lichtkranten geplaatst in de buurt.
Het steekincident vond plaats in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari. Uit onderzoek blijkt dat aan de steekpartij een andere vechtpartij vooraf is gegaan. Twee groepen jongeren raakten in het Schelfhorstpark slaags met elkaar. Eén van de betrokkenen is vervolgens naar de duivenvereniging aan de Verzetslaan gegaan en heeft daar een aantal mensen verteld over de vechtpartij. Toen die naar het park gingen, op zoek naar de vechtersbazen, was er niemand meer aanwezig. 

Vechtpartijen in flatgebouw

Na enige tijd herkenden zij voor een flatgebouw aan de Sluitersveldssingel personen die vermoedelijk betrokken waren bij de vechtpartij. De groep ging er naartoe, waarna verschillende vechtpartijen ontstonden in het flatgebouw. Tijdens deze schermutselingen werd het slachtoffer doodgestoken en raakten drie anderen gewond.
De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet. Tot nu toe zijn negen personen aangehouden, de laatste afgelopen maandag. Die is gisteren vrijgelaten, maar blijft verdachte.

Politie zoekt getuigen

De politie wil graag in contact komen met iedereen die mensen heeft zien lopen in de bewuste nacht, die bij de vechtpartijen betrokken kunnen zijn geweest. De politie wil met name graag praten met mensen die de groep vanaf de duivenvereniging naar het Schelfhorstpark heeft zien lopen, vóór de fatale vechtpartij aan de Sluitersveldsingel.
Deze groep is deels per fiets en deels lopend van de Verzetslaan, via de Ootmarsumsestraat en de St. Josephstraat naar het Schelfhorstpark gegaan. Ook mensen die de vechtpartijen in het park en aan de Sluitersveldsingel hebben gezien wil de politie spreken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.