nieuws

Bedrijfsleven Deventer steunt komst Serious Request 2016

Het Deventer bedrijfsleven wil de mogelijke komst van Serious Request naar Deventer financieel ondersteunen. De Deventer gemeenteraad neemt volgende week woensdag een besluit over de kandidaatstelling in 2016.
Volgens de Deventer wethouder Hartogh Heijs kost de komst van Serious Request de gemeente Deventer tussen de 4 en 5 ton; 175.000 euro moet direct betaald worden aan 3FM, het resterende bedrag is nodig voor onder meer technische en logistieke kosten in de Deventer binnenstad. "Maar het MKB en de Deventer Kring van Werkgevers hebben de intentie uitgesproken mee te betalen aan de kosten", zegt Hartogh Heijs. "Onze inschatting is dat we zo'n 2 ton van externe partijen kunnen binnenhalen. De gemeente zelf zal dan zo'n 3 ton moeten ophoesten."

"Geen gelul, we moeten het gewoon doen"

Directeur Hein te Riele van de VVV Deventer is enthousiast over de mogelijke komst van Serious Request: "Dat moeten we zeker doen. Het is 'an offer Deventer can't refuse'. Het zal een fantastische boost aan Deventer geven. Ik ben ervan overtuigd dat de helft van de kosten door de Deventer samenleving bijeen worden gebracht. Ik zeg: geen gelul, we moeten het gewoon doen."
Voor eind februari moet Deventer de kandidaatstelling bij 3FM melden. Het evenement zou op De Brink of op het Grote Kerkhof gehouden kunnen worden. De gemeenteraad van Deventer lijkt verdeeld over de komst van Serious Request. Het evenement wordt dit jaar in Heerlen gehouden. In december 2012 was Enschede gastheer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.