nieuws

Deventer wil 140 nieuwe studentenwoningen in Havenkwartier

In Deventer zijn plannen om 140 studentenwoningen in het Havenkwartier realiseren. In het Havenkwartier zijn nu nog voornamelijk kunstenaars en kleine zelfstandigen gehuisvest.
Het plan voor studentenwoningen in het Havenkwartier moet uitgevoerd worden door studentenhuisvestingsorganisatie DUWO. Die organisatie zit sinds enkele weken in Deventer en is al langer actief in onder meer Amsterdam, Den Haag en Leiden. DUWO beheert in totaal 27.000 studentenwoningen.

"Steeds meer studenten op kamers"

In totaal wil Deventer de komende jaren 900 studentenwoningen in en rondom de Deventer binnenstad realiseren. Volgens wethouder Kolkman sluit dat aan bij de behoefte van met name studenten aan de Saxion Hogeschool. "Het lijkt erop dat weer steeds meer studenten op kamers gaan", zegt hij.
Voor negatieve effecten van de veranderde studiefinanciering is hij niet bang. Studenten moeten sinds kort hun volledige studiefinanciering lenen. "Maar vooralsnog hoeven we daardoor onze prognose niet naar beneden bij te stellen. Komende zomer bekijken we of dat zo kan blijven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.