nieuws

Ontuchtverdachte uit Almelo was vrijwilliger bij Heracles en jeugdtrainer bij andere clubs

Ontuchtverdachte uit Almelo was vrijwilliger bij verschillende voetbalclubs
Ontuchtverdachte uit Almelo was vrijwilliger bij verschillende voetbalclubs © Pro Shots
De 41-jarige Almeloër die verdacht wordt van ontuchtige handelingen met minderjarige jongens is tot 2013 geruime tijd vrijwilliger geweest bij Heracles Almelo. Hij deed vrijwilligerswerk in de fanshop.
Heracles Almelo laat in een reactie weten dat de man inderdaad tot twee jaar geleden bij de club vrijwilligerswerk heeft gedaan. De club zegt absoluut niet op te hoogte te zijn geweest van de ontuchtige handelingen.

Klopjacht op Facebook

De Almeloër meldde zich eerder deze week zelf bij de politie, omdat via Facebook een klopjacht op de man was begonnen. Via de site 'Rutger zegt nee tegen pedofielen' werd maandag zijn naam en foto onthuld. Vervolgens stapte de man naar de politie. Hij heeft drie dagen vastgezeten en is inmiddels weer op vrije voeten. 
De Almeloër is de afgelopen jaren bij verschillende voetbalclubs in Almelo jeugdtrainer geweest. De aangifte van één van de slachtoffers gaat over misbruik in de periode 2010 tot 2011. Een half jaar geleden is daarvan al aangifte gedaan, maar volgens één van de aangevers is hier tot begin deze week niets mee gedaan.

"Zes slachtoffers gemeld"

De verdachte zou jonge voetballers via mobiel telefoonverkeer hebben uitgenodigd en hen onder meer pornofilms hebben laten zien. Volgens de initiatiefnemer van de site 'Rutger zegt nee tegen pedofielen' hebben zich inmiddels zes slachtoffers van de man gemeld.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.