Nieuws

SP Zwolle wil lager salaris voor directeur museum De Fundatie: 'Snijders-norm"

Burgemeester Snijders van de gemeente Zwolle
Burgemeester Snijders van de gemeente Zwolle © RTV Oost
De directeur van museum De Fundatie mag niet meer verdienen dan de burgemeester van Zwolle. Dat stelt de SP, die morgenavond in de gemeenteraad een motie indient die moet leiden tot een lager salaris van de nieuwe museumdirecteur.
De SP vindt dat topmensen van organisaties die subsidie krijgen van de gemeente Zwolle niet meer zouden mogen verdienen dan de burgemeester. De raadsfractie verwijst naar het salaris van Ralph Keuning, de recent opgestapte directeur van museum De Fundatie. "Die verdiende fors meer dan de Zwolse burgemeester Peter Snijders."
Het wordt tijd de beloning van de nieuwe museumdirecteur aan banden te leggen, vindt de SP. Het basisinkomen van de Zwolse burgemeester moet het salarisplafond zijn voor een museumdirecteur. "De Snijders-norm", aldus SP-raadslid Koen van Baal.

'Subsidie niet bedoeld voor directeur'

"De Fundatie ontvangt veel subsidie van de gemeente. Dat is ook prima, daar krijgen we een mooi museum en prachtige tentoonstellingen voor terug. Maar dat is dan ook waar die subsidie voor is bedoeld, niet om de directeur een topinkomen te geven. De burgemeester heeft de belangrijkste en zwaarste publieke functie in onze stad. En daar wordt hij prima voor betaald. Het is niet meer dan logisch dat de topmensen van de instellingen die van de gemeente subsidie krijgen niet meer verdienen dan onze eigen burgemeester.”
De Raad van Toezicht van de Fundatie is op zoek naar een nieuwe directeur. Tijdens de raadsvergadering morgenavond zal de SP een motie inbrengen om er bij de Raad van Toezicht van de Fundatie op aan te dringen de opvolger van Keuning niet meer te betalen dan burgemeester Snijders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.