nieuws

Vervuild water in Diepenheim na grote brand, geen schade voor gezondheid

De brandweer heeft erg veel water nodig gehad om de brand in Diepenheim te kunnen blussen. Daardoor zijn er roestdeeltjes losgeraakt in de waterleiding. Die deeltjes komen nu in het water terecht, waardoor het water wat bruin van kleur is. Er is geen gevaar voor de gezondheid.
De brandweer adviseert bewoners om hun kranen eerst goed door te laten lopen. Er wordt voorlopig afgeraden om de wasmachine aan te zetten.
Inwoners met vragen kunnen bellen naar 0547-858585. Daarnaast is er een website met de meest actuele informatie over de afhandeling van de brand. Die site is te bereiken via: www.hofvantwente.nl.
De brand brak vanochtend rond 5.15 uur uit in restaurant Grand Italia in Diepenheim. Het restaurant, een zalencentrum en een woonhuis zijn afgebrand. Een ander woonhuis is gespaard gebleven. Bewoners van twaalf tegenover liggende huizen moeten voorlopig binnenblijven, er zijn asbestdeeltjes in hun tuinen terechtgekomen. Auto's mogen de omgeving voorlopig niet verlaten, ook daarop liggen deeltjes.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.