Betaald voetbal

Conceptprogramma betaald voetbal bekend: FC Twente sluit thuis af tegen Ajax

Programma betaald voetbal gepresenteerd
Programma betaald voetbal gepresenteerd © Orange Pictures/ANP
De KNVB heeft het conceptprogramma voor het komende seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie bekendgemaakt. Onderstaand een overzicht van wat de Overijsselse clubs te wachten staat.
In beide divisies wordt afgetrapt in het weekend van 5-7 augustus. FC Twente opent op zondag met een uitduel tegen NEC en Go Ahead Eagles speelt later die middag bij AZ in de Eredivisie. In de Keuken Kampioen Divisie speelt Heracles Almelo op vrijdagavond tegen ADO Den Haag en PEC Zwolle op zondagmiddag thuis tegen De Graafschap.
Een week eerder is de Johan Cruijff Schaal tussen kampioen Ajax en bekerwinnaar PSV.

Europees voetbal

FC Twente gaat Europa in en heeft de mogelijkheid om de competitiewedstrijd tussen de eventuele twee play-off-duels te laten verplaatsen naar woensdag 31 augustus. Dit omdat deze Europese wedstrijden van groot belang zijn om in de groepsfase van hun toernooi te komen. FC Twente en PSV hebben al van die mogelijkheid gebruik gemaakt.
Daarnaast krijgen Ajax, Feyenoord en de overige clubs die zich plaatsen voor de Europese groepsfase de mogelijkheid om de competitiewedstrijd tussen hun Europese groepsfasewedstrijden 5 en 6 te verplaatsen naar dinsdag 8, woensdag 9 of donderdag 10 november.
Tenslotte zijn de Europese deelnemers ook dit jaar vrijgesteld van de eerste ronde in de TOTO KNVB Beker en stromen medio januari in de tweede ronde in.

Overijsselse onderonsjes

Het eerste Overijsselse onderonsjes tussen FC Twente en Go Ahead Eagles, in Enschede, staat gepland voor speelronde dertien (weekend 4-6 november). In speelronde 22 (weekend 17-19 februari) krijgt Go Ahead Eagles bezoek van de Tukkers. De exacte datum en tijdstip worden later bekendgemaakt in verband met mogelijke Europese verplichtingen van FC Twente op donderdag.
In de Keuken Kampioen Divisie kruisen Heracles en PEC de degens op vrijdag 14 oktober 20.00 uur in Zwolle en zondag 15 januari 12.15 uur op Erve Asito.

Onderbreking door WK

De competitie ziet er dit jaar anders uit dan normaal vanwege het WK in november en december in Qatar. Daarvoor staan er in de Eredivisie 14 speelronden op het programma en 16 in de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens het WK zijn er ook twee speelronden in die competitie. Daar begint de winterstop op 16 december. De tweede competitiehelft begint in het weekend van 6-8 januari 2023.

Laatste rondes

De laatste ronde in de Eerste Divisie is op vrijdag 19 mei, de Eredivisie eindigt op 28 mei. FC Twente krijgt dan bezoek van Ajax, Go Ahead Eagles gaat net als dit seizoen op bezoek bij SC Heerenveen, PEC Zwolle reist af naar Helmond Sport en Heracles speelt thuis tegen Jong Ajax.
De play-offs van de Keuken Kampioen Divisie beginnen op 22 mei en die van de Eredivisie op 1 juni. Alle finales zijn op 11 juni.
Het volledige concept speelschema van zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisieis hier te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.