Nieuws

Manouska Molema (GroenLinks) is het volgende Statenlid dat vertrokken is

Manouska Molema is wethouder voor GroenLinks in Groningen
Manouska Molema is wethouder voor GroenLinks in Groningen © RTV Oost
Manouska Molema verlaat de provinciale politiek, Het Statenlid wordt voor haar partij GroenLinks wethouder in Groningen. Opnieuw vertrekt dus een Statenlid voortijdig uit de Provinciale Staten. En de volgende vertrekker dient zich ook al aan. Arjan Hof is voorgedragen als wethouder in de gemeente Twenterand.
Molema werd vandaag gepresenteerd in de stad waar ze de komende jaren aan de slag gaat als wethouder. Groningen heeft maar liefst acht wethouders. De Oldenzaalse, die ruim drie jaar geleden, de Statenverkiezingen nog in ging als fractievoorzitter van GroenLinks Overijssel wordt in Groningen verantwoordelijk voor de portefeuille Jeugd, Gezondheid en Diversiteit.
Fractievoorzitter Lucas Brinkhuis van GroenLinks Overijssel noemt het vertrek van Molema 'een groot verlies voor onze fractie, maar een enorme aanwinst voor Groningen'. Hij bedankt Molema voor de afgelopen jaren en wenst haar veel succes in Groningen.
Statenlid voor ChristenUnie Arjan Hof lijkt de volgende die vertrekt uit het provinciehuis in Zwolle. Hij is voorgedragen als wethouder in Twenterand. Vorige week gaf hij nog aan voorlopig te blijven, maar ook zijn afscheid lijkt slechts een kwestie van tijd waardoor het provinciehuis nog steeds een duiventil is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.