nieuws

Asbest in Diepenheim wordt minitieus opgeruimd

Mannen in witte pakken bepalen ook vandaag het straatbeeld in Diepenheim. Een gespecialiseerd bedrijf is het stadje ingetrokken om de asbest op te ruimen die zaterdagochtend is vrijgekomen bij de grote brand bij restaurant Grand Italia aan de Goorseweg.
De stoepen en de opritten van de huizen aan de overkant van het uitgebrande pand zijn asbestvrij gemaakt. De bewoners van de twaalf huizen aan de overkant mogen sinds gisteravond weer hun huis uit. De bewoners hebben het gelaten ondergaan, ze hebben veel waardering voor de communicatie van de gemeente en de brandweer. De Goorsestraat is sinds het begin van de middag weer helemaal vrij van asbest en is weer vrijgegeven voor het verkeer. Ook in de tuinen van de huizen aan de overkant van het restaurant ligt asbest. De tuinen worden later deze week schoongemaakt.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het restaurant, een naastgelegen zalencentrum en een aangrenzende woning gingen verloren. De verzengende vuurzee verhinderde dat de brandweer de brand van binnenuit kon bestrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.