Nieuws

Gevallen vastgoedmagnaat Ger Visser vraagt voor tweede keer in week tijd om nieuwe rechters

Ger Visser wraakt gerechtshof voor tweede keer in een week tijd
Ger Visser wraakt gerechtshof voor tweede keer in een week tijd © archief RTV Oost
Voor de tweede keer in een week tijd vraagt de gevallen vastgoedmagnaat om nieuwe rechters in het hoger beroep van zijn strafzaak. Vorige week werd het zogeheten wrakingsverzoek afgewezen. Eerder vandaag vroeg ook de zoon van Visser al om nieuwe rechters, omdat hij vooringenomenheid vermoedt. Toen Visser senior vanmorgen zonder advocaat op de zitting verscheen, vroeg hij om de zaak aan te houden. Hij wilde eerst een nieuwe advocaat in de arm nemen. Dat verzoek werd afgewezen.
Na het horen van de strafeis, het Openbaar Ministerie wil hem vier jaar en drie maanden achter de tralies hebben, vroeg hij om een schorsing. Kort daarna vroeg Visser senior opnieuw om nieuwe rechters. “Ik kan mijzelf niet verdedigen zonder advocaat. Mijn recht op een eerlijk proces wordt mij ontnomen,” sprak de voormalig topman van het Deventer vastgoedconcern Eurocommerce.
Waarom Visser senior vanmorgen zonder advocaat in de rechtbank verscheen, vertelde hij niet. Ook wilde hij niet vertellen of zijn advocaat uit eigen beweging gestopt was, of dat hij de opdracht had ingetrokken.

Hotel voor een euro

Visser senior wordt verdacht van faillissementsfraude. Volgens justitie heeft hij in het zicht van het faillissement van zijn vastgoedconcern Eurocommerce dure zaken aan de boedel van het bedrijf onttrokken.
Zo zou hij onder meer een ranch met toppaarden aan zijn zoon hebben gegeven en zou hij hotel-restaurant De Roskam in Gorssel aan zijn dochter hebben verkocht voor een euro. De kapitale villa van de familie werd op naam van Vissers vrouw gezet.
Visser senior werd in 2016 tot 3,5 jaar celstraf veroordeeld, zijn zoon kreeg een jaar celstraf opgelegd. Het hoger beroep loopt al zes jaar. Visser senior versleet volgens justitie in die jaren al drie advocaten. Of hij binnenkort met een vierde naar de rechtbank komt, moet te tijd leren.

Wrakingskamer neemt dinsdag besluit

De oud-topman van Eurocommerce hoorde het Openbaar Ministerie vandaag vier jaar en drie maanden celstraf tegen hem eisen. Voordat bekend wordt hoe en wanneer de zaak verder gaat, moet de wrakingskamer in Arnhem een besluit nemen of de rechters die de zaak nu behandelen, vervangen moeten worden.
Dat verzoek wordt dinsdag om 17.00 uur in Arnhem behandeld. Een half uur daarvoor behandelt de wrakingskamer het verzoek van Visser junior.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.