Nieuws

Iris uit Kampen maakte illustraties voor 'gouden' kinderboek: "Enorm trots"

Illustrator Iris Boter uit Kampen tekent de Zoete Zusjes
Illustrator Iris Boter uit Kampen tekent de Zoete Zusjes © Bewerking RTV Oost
Kinderboek 'De Zoete Zusjes zoeken een schat' van Hanneke de Zoete is bekroond met een Gouden Boek. Illustrator Iris Boter uit Kampen maakte de illustraties. Van het kinderboek zijn meer dan 75.000 exemplaren verkocht.
De Zoete Zusjes zijn twee echt bestaande zusjes en hun moeder schrijft over de avonturen die ze beleven. De Zoete Zusjes zijn begonnen als YouTubekanaal, maar ze hebben nu ook boeken en een podcast. Iris Boter is de vaste illustrator van alles wat er over de Zoete Zusjes wordt uitgebracht.
Iris is dan ook erg trots op de bekroning met het Gouden Boek: "Dat kinderboeken worden bekroond met een Gouden Boek, komt bijna nooit voor, dus dit is iets waar ik enorm trots op ben!"
De platenindustrie kent al jaren de bekroning van singles en albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Het CPNB heeft in 2012 een soortgelijke bekroning voor de boekenwereld ingevoerd. Boeken worden bij 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek, bij kinderboeken gaat het om 75.000 verkochte exemplaren.

Luchtig

De tekeningen die Iris maakt zijn luchtig en ze probeert er vaak een grapje in te verstoppen. "Het is de bedoeling dat de lezer van het boek elke keer iets nieuws ziet in de tekening en dat de tekening meer vertelt dan er in de tekst staat."
Dit is niet het eerste kinderboek waar Iris de illustraties voor heeft gemaakt, ze werkt ook veel samen met Carry Slee. Ook het volgende boek van Carry Slee is voorzien van illustraties gemaakt door de Kampense. Met de Zoete Zusjes is ze ook nog niet klaar. In augustus komt het boek 'De Zoete Zusjes in de natuur' uit, waar ze ook de tekeningen voor heeft gemaakt.
De oorkonde die bij het Gouden Boek hoort krijgt in ieder geval een mooi plekje in Kampen. "Ik ga de oorkonde op de wc hangen, zo kunnen mijn bezoek en ik op het toilet genieten van deze mooie prijs."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.