Nieuws

Kennisfestival Deventer scoort ook op nieuwe locatie bij gasfabriek

Het Kennisfestival in Deventer: lezingen, theater, workshops, muziek, eten en drinken.
Het Kennisfestival in Deventer: lezingen, theater, workshops, muziek, eten en drinken. © RTV Oost / Bart Kieft
Met 75 sprekers, 5 artiesten, 12 podia en verschillende foodtrucks is het Kennisfestival Deventer neergestreken op een nieuwe plek. Na het Havenkwartier en de Deventer binnenstad weten bezoekers uit heel Nederland ook deze locatie te vinden. Honderden gasten worden vandaag getrakteerd op kennis en kunde met een innovatief sausje, aangekleed met veel gezelligheid.
Zeven jaar geleden kregen de Sallanders Kornelis Wetzema en Rudie Jansman een ingeving tijden het Lowlands Festival. Waarom geen festival opzetten met het verspreiden van kennis als basis? Het plan werd uitgevoerd in Deventer, kreeg navolging in Groningen en blijkt een schot in de roos. "Het is een congres in festivalvorm zonder dat je ergens verplicht naar toe moet. Als je aan de bar wilt blijven hangen voor een goed gesprek is dat ook goed", zegt Jansman.
Het Kennisfestival in Deventer: lezingen, theater, workshops, muziek, eten en drinken
De formule trekt bezoekers uit heel Nederland. Anita de Wit van het REA College in Nijmegen bijvoorbeeld. Ze zegt: "Ik hou van de creatieve ideeën die je hier opdoet. Het zet je aan het denken en je gaat zelf ook dingen eens anders doen."
Thema van de bijeenkomst vandaag is innovatief organiseren. In dat verband komt een scala aan onderwerpen voorbij. Workshops, lezingen en thema's met titels als 'Wijsheid begint met verwondering', 'Revolutie in de zorg' en 'Hoe maken we de oude bestuurscultuur vitaal'? Het festivalterrein werd daarbij in de ochtenduren gebruikt voor een langere themabijeenkomst over de herwaardering van MBO-studenten.
Je gaat dingen anders doen
Anita de Wit, festivalgast

Ontmoeten

Rudie Jansman: "We hebben het festival op zo'n manier opgezet dat ik er zelf ook als bezoeker naar toe zou gaan. En deze nieuwe plek is helemaal goed. Door corona zaten we twee jaar in de binnenstad, omdat we geen festivalterrein konden opbouwen. Maar hier heb je meer de festivalsfeer, mensen kunnen elkaar weer ontmoeten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.