Betaald voetbal

Jeffrey de Lange nieuwe doelman Go Ahead Eagles

Jeffrey de Lange
Jeffrey de Lange © Orange Pictures
Jeffrey de Lange staat komend seizoen onder de lat bij Go Ahead Eagles. De 24-jarige doelman komt over van FC Twente en tekent een contract voor drie seizoenen in Deventer.
In Enschede moest De Lange genoegen nemen met een rol achter de onbetwiste nummer één Lars Unnerstall. "Als reservedoelman heb ik de afgelopen jaren veel geleerd bij FC Twente”, zegt De Lange, die twee keer in de goal stond van de Tukkers, tegen Willem II en PSV.

Wedstrijddruk

“Een half jaar geleden kwam bij mij echter ook het besef dat ik de druk die ik tegen PSV en Willem II voelde, eigenlijk elke week wil voelen. Op uitnodiging van Joël (Drommel, red.) heb ik afgelopen seizoen in De Adelaarshorst zowel de competitiewedstrijd als de bekerwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen PSV gezien. ‘Als ik de kans krijg om hier te spelen, dan grijp ik die met beide handen aan’, dacht ik al tijdens de halve finale tegen PSV", vervolgt hij.

Nummer één

Het doel van De Lange aan de Vetkampstraat mag duidelijk zijn: eerste doelman worden. "Uiteraard wil ik aankomend seizoen zoveel mogelijk spelen voor Go Ahead Eagles, dat staat voor mij met stip op één. Maar daarnaast wil ik zoveel mogelijk genieten van deze club, de sfeer proeven, zien hoe het voetbal in Deventer leeft", aldus De Lange.

Vertrouwen

Paul Bosvelt is blij dat Go Ahead Eagles erin is geslaagd om voorafgaand aan de eerste training van aanstaande zondag een doelman vast te leggen. “Jeffrey krijgt in de voorbereiding de tijd om zich te laten zien aan de technische staf”, zegt de technisch manager. “Hij voldoet aan de voorwaarden die wij belangrijk vinden voor een doelman. Daarnaast heeft hij het vertrouwen van onze keeperstrainer Eric Weghorst om voor de positie van eerste doelman te gaan strijden”, aldus Bosvelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.