Betaald voetbal

Trainer Roeland ten Berge verlaat PEC Zwolle Vrouwen al na een maand

Roeland ten Berge alweer weg bij voetbalsters PEC Zwolle
Roeland ten Berge alweer weg bij voetbalsters PEC Zwolle © PEC Zwolle Media
Trainer Roeland ten Berge gaat PEC Zwolle Vrouwen al na een maand verlaten. De inkt van de handtekening op het eenjarig contract was nog amper droog of de oefenmeester trekt alweer de deur achter zich dicht in de provinciehoofdstad.
Ten Berge werd vorige maand aangesteld als hoofdtrainer, maar hij is volgens de Zwolse club benaderd voor een functie in het betaald voetbal die hij, naar eigen zeggen, als 'nu of nooit' bestempelt.

Onwerkbare situatie op de loer

"Als club hebben we hierop goede gesprekken met elkaar gevoerd en zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om nog voor het seizoen écht begint uit elkaar te gaan", schetst operationeel manager Mariska Kogelman. "Hoewel we Roeland graag in Zwolle hadden gehouden, zien we in dat er een onwerkbare situatie kon gaan ontstaan waar niemand bij gebaat zou zijn."

Eerste trainingsblok

PEC Zwolle hoopt de vacante positie zo snel mogelijk in te vullen "Het eerste trainingsblok in aanloop naar het nieuwe seizoen is reeds begonnen en zal worden geleid door de overige stafleden. Op korte termijn hopen we een nieuwe hoofdtrainer voor PEC Zwolle Vrouwen te presenteren", aldus Kogelman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.