nieuws

Overijssel viert Rosenmontag met optochten en muziek

Dag vier van carnaval in Overijssel. Het weekend is voorbij, maar het feest is nog niet voorbij. Vandaag wordt Rosenmontag gevierd.
Hoewel veel carnavalsvierders het zondag best laat hebben gemaakt, begon de dag vanmorgen alweer vroeg.
In Vasse wordt vanmorgen de carnavalsoptocht voor de jeugd gehouden, georganiseerd door carnavalsvereniging De Spekscheeters. Alle jongelui mogen meelopen.
Vandaag vindt ook het traditionele Carnavalsconcert plaats in theater De Spiegel in Zwolle. De vierhonderd beschikbare kaarten waren snel uitverkocht, de rest gaat naar fans en sponsors. In totaal kunnen 960 mensen naar het concert. Het programma blijft tot het laatste moment geheim.
In Holten, oftewel Keunedarp, gaan ze vandaag proberen om het wereldrecord van de langste fietspolonaise te verbeteren. De deelnemers, verkleed in carnavalstenue, zullen per fiets een traject afleggen waarbij zij gezamenlijk een niet onderbroken polonaise-lint vormen. Dit lint zal uiteindelijk een traject afleggen in en rondom Keunedarp, waarbij 11 bijzondere locaties worden aangedaan. De start van de fietspolonaise is om 13.30 uur.
De Zwolse carnavalsvierders kunnen vandaag hun hart ophalen aan het Grote Kerkplein. Vanaf 16.00 uur staat de carnavalsmaandag in het teken van liveoptredens van diverse artiesten, zoals DJ Timmie Tirol. Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van feestband De Sjonnies, is de hoofdact. Zijn optreden begint om 19.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.