Heggen met asbest in Diepenheim niet schoon te maken, ze worden uitgegraven

De heggen aan de overkant van de afgebrande pizzeria in Diepenheim worden uitgegraven en vernietigd. Er is zaterdag tijdens de brand asbest terecht gekomen. De heggen zijn niet schoon te maken.

Het gaat om drie heggen aan de Goorseweg van zo'n tien meter lang en twee meter breed. De gemeente overlegt vandaag wanneer ze weg worden gehaald. De grond wordt na het schoonmaken opnieuw ingeplant.

Het asbest kwam vrij bij een brand zaterdagochtend vroeg in een pizzeria aan de Goorseweg. De pizzeria en een huis ernaast werden volledig verwoest. Het asbest dat bij de brand vrijkwam, kwam aan de overkant van de straat terecht. De gemeente heeft het asbest in tuinen op daken en op straat zo snel en zorgvuldig mogelijk opgeruimd. Gedurende de schoonmaak konden de mensen hun huis niet in of uit. Tegen de avond werden de huizen weer vrijgegeven. 

De politie doet vandaag uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand en is in groten getale aanwezig. Of wordt gedacht aan brandstichting wil en kan de politie niet zeggen. "Pas na forensisch onderzoek kunnen we een conclusie trekken", aldus een woordvoerder.

Meer over dit onderwerp:
Diepenheim brand asbest Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren