Sport

Zondag in De Oosttribune: climax nacompetitie en eerste training betaald voetbalclubs

Achilles'12 kan promoveren naar de eerste klasse
Achilles'12 kan promoveren naar de eerste klasse © Orange Pictures
Twee seizoenen kruisen elkaar dit weekend in De Oosttribune. In de nacompetitie van het lagere amateurvoetbal volgt de absolute climax van het seizoen 2021/2022, maar ook is er aandacht voor het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023. Voor verschillende clubs in het betaald voetbal staat namelijk de eerste training op het programma.
Voor een plek in de tweede divisie heeft HSC'21 een klein wonder nodig om de finale te bereiken. De eerste wedstrijd in de halve finale werd woensdagavond verloren tegen GVVV (1-3). Kan de formatie uit Haaksbergen zaterdag het tij nog keren in Veenendaal, waar de return wordt gespeeld?

Hulzense Boys

Hulzense Boys gaat zaterdag op jacht naar een felbegeerd ticket voor de eerste klasse. Dan treedt de ploeg uit de tweede klasse in de finale van de nacompetitie aan tegen Batavia'90 uit Lelystad.

Achilles'12

Ook het zondagelftal van Achilles'12 hoopt promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Na zeges op BVC'12 en Bon Boys vormt het Gelderse Union de laatste horde. De finale wordt op neutraal terrein gespeeld.

Training GA Eagles

FC Twente en Go Ahead Eagles beginnen dit weekend aan het nieuwe voetbalseizoen. Voor beide Eredivisieclubs staat de eerste training op de rol. Bij de Deventenaren zijn we zondagmiddag te gast.

TV Oost

Bovengenoemde samenvattingen en reportage zijn zondagavond te zien in De Oosttribune op TV Oost. De uitzending begint om 20.30 uur en wordt ieder uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.