nieuws

Vernielingen bij café Denekamp tijdens carnaval, eigenaar: 'dit zijn ratten'

"Ratten zijn het." Zo reageert uitbater Guus Veltmaat van café-restaurant 't Wubbenhof in Denekamp op de jongeren die voor duizenden euro's vernielingen hebben aangericht in en rond zijn zaak. Dat gebeurde afgelopen zaterdagavond tijdens kindercarnaval.
Een pompinstallatie bij de tennisbaan is vernield, een kozijn is gesloopt, bloembakken van het terras zijn naar beneden gegooid en een springkussen is over het hek gegooid. Veltmaat zegt dat de schade al snel in de duizenden euro's loopt. Vandalen hebben vooral op het terras van het café en bij de tennisbanen ernaast huisgehouden. Daar was het zaterdagavond ingericht als rookterrein. Maar ook binnen zijn vernielingen gepleegd. In de toiletten zijn closetrolhouders en plankjes die onder de spiegels hingen van de muren gerukt.

Meer beveiliging

"We hadden al meer beveiliging dan vorig jaar", zegt Veltmaat. "Maar het is blijkbaar nog niet genoeg. Zo vinden sommige jongeren het blijkbaar leuk om carnaval te vieren", reageert Veltmaat cynisch. "Het was verder een fantastische avond. 99 procent van de bezoekers heeft zich goed vermaakt en zich ook keurig gedragen. Je probeert voor iedereen een leuk feestje te organiseren, maar op zo'n manier is de lol er wel af."
De vele vernielingen waren niet de enige domper voor 't Wubbenhof. Een gemeenteambtenaar kwam op bezoek en constateerde dat een bezoeker van het carnavalsfeest drank gaf aan iemand jonger dan 18 jaar. "De mensen achter de bar kregen vervolgens te horen dat zij dat hadden moeten zien. En dat met honderden mensen in de zaak. Ik zal daar ook nog wel een schrijven van krijgen", zegt Veltmaat. "Laat ze zelf eens achter de bar gaan staan, dan zullen ze zien dat de huidige regels niet te hanteren zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.