nieuws

VVD Hardenberg: koop 200 huizen voor opvang asielzoekers in plaats van één locatie

De VVD in Hardenberg komt met een alternatief plan voor de opvang van duizend asielzoekers in de gemeente: koop als gemeente tweehonderd huizen om deze mensen in onder te brengen.
In de gemeente Hardenberg staan volgens de VVD 216 huizen te koop. Door die te kopen met de huidige lage huizenprijzen en lage rente is de gemeente mogelijk goedkoper uit dan de bouw van tijdelijke units op een braakliggend terrein bij Heemserveen. De huisvesting bij Heemserveen stuit op veel weerstand van omwonenden.

Integratie en economische impuls

Door de asielzoekers over de verschillende woonkernen te verdelen verwacht de VVD dat de integratie beter verloopt. Daarnaast betekent het een enorme economische impuls voor de inwoners omdat hun huizen worden verkocht.
Hardenberg kan locaties aanwijzen voor sociale ontmoetingsplekken en scholen voor de asielzoekers. De gemeente zou er over enkele jaren aan kunnen verdienen als ze de woningen weer verkoopt en de huizenprijzen weer hoger liggen.

Waanzinnig slecht idee

De VVD-fractie in Hardenberg vindt zo'n grote compound voor duizend mensen een waanzinnig slecht idee. "Het getuigt van ouderwets denken en het besef moet maar doordringen dat het tijd is voor nieuwe oplossingen en creativiteit."
De VVD komt met het voorstel vooruitlopend op de informatieavond vanavond in Hardenberg en de eerste behandeling in de gemeenteraad morgenavond.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.